Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на гориво на 164 T.S.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на гориво на 164 T.S.

Колеги, понеже откоро се сдобих с една такава красавица от последните 164-ки Супер '97-мо лето, та ако някой може да сподели какъв е нормалния разход на градско за този автомобил. На мен ми дава 12/100 без да и давам мнго газ. Някой беше дал линк с информация за 164 и там пишеше 9.7/100, което ми се вижда малко нереално. От друга страна колата си е дошла с оригиналната експлоатационна книжка и там хората са написали 13.4/100. Къде е истината според вас? Благодаря предварително
    164 2.0 T.SPARK '97
    Honda CBR 929RR Fireblade

разход

На 2,0 т спарк с BOSCH Motronic ML4.1 й дават 10/100 градско,по-новите версии са със статични дистрибутори на запалването(без делка) с BOSCH
    Motronic M1.7 като на 155 и разхода е някъде около 10 също(при 155 е 9,7 градско).Разликата може да дойде от задкормилното устройство.
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Стига бе, не дей да говориш така за задкормилното устройство. Питах щото моятя под 12 на градско не пада, а я карам много нежно. Тия 10/100 дето ги казавщ добре звучат, ама защо ли тогава ония италианци са написали 13.4 в ръководството? Може би има проблем нягакъв в ДВГ-то? Аз за това питам, та да знам дали да търча по сервизи, иначе на никого не искам да губя времето с глупости Моята е от по-новите т.е без делка.
      Ако може някой, който е имал или има такава да сподели своя опит.
      164 2.0 T.SPARK '97

Comment

зима е бе колега
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          зима е бе колега
          Това да не ти е Жигула,бе,Търтей,нещо може да не е в ред-я Л-сонда,я нещо друго
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
            Първоначално публикувано от търтей
            зима е бе колега
            Това да не ти е Жигула,бе,Търтей,нещо може да не е в ред-я Л-сонда,я нещо друго
            е кат не е жигула кво?
            ае ни с апраи и ти
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми да ти кажа може и да ти се е здухал малко двигателя.Поне при мен преди основния ремонт на извънградско и преди и сега си харчеше почти едно и също сега малко по-малко но градско преди харчеше поне с литър отгоре.Сега я ръчкам много повече нали е нов мотора и върви повече и още и се кефя и ми прави впечатление че минавам повече километри със същото гориво от преди.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Бате, идеята за зимата ми хареса повече от тази за сдухания мотор, а и на 58 хил.сдухан двигател?!! Знайш ли колко време съм я избирал и оглеждал...
                164 2.0 T.SPARK '97

Comment

Първоначално публикувано от Peicho
                  Бате, идеята за зимата ми хареса повече от тази за сдухания мотор, а и на 58 хил.сдухан двигател?!! Знайш ли колко време съм я избирал и оглеждал...
                  Аууууууу туй за 58-те хиляди не го вярваш, нали? Освен ако не си купил колата от наистина познат собственик .
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

12/100 според мен са в рамките на разумното.

10/100 - заеби! Който иска можем да проверим Спорове тука НЕ!

Бившата ми 164-ка 90/91г. с 2-те делка като я взех беше 13/13.5 на сто.

Смяна на всики консумативи - масла, филтри и др. - и стана 11.5-12.5 на 100

Най-голяма разлика имаше след смяната на бензиновия филтър.

Съмнявам се да е на реални 58 хил. но не е невъзможно. Доказани истории за подобни километражи на стари коли има доста - аз съм свидетел на 2 такива /ама с немски коли/.

Зимата също оказва влияние - няма жигула, няма алфа - поне при 7-те коли за които се грижа /не са мои всичките!!!!! - ама са от правилния завод / е така.

Много важно е и как караш - ако си на къси растояния ... в тези задръствания си е дообър разхода

Да питам - като я ръчкаш колко е ?
                    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                    GSM: 0888 520 600

Comment

Григоре - кажи му твоя разход и да се успокои човека.
                      Абе нищо му няма на разхода за 2.0 двигател - моя разход сега по задръстванията и кратки растояния е 13 литра с 1,8 -145-ца пък вие с тези кораби искате да имате по нисък разход от мен. Тия кораби градско по каталог хар4ат 10.А 16 клапанните фиатски мотори е нормално с 2-3 кила отгоре да лапат!
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Peicho

Да ти кажа в момента си играя с един километраж и го връщам исках да го гокарам до 2000 от 197000 да я нулирам от основния ремонт но нещо не ми се занимава повече. Та макар и с дигиталния километраж няма такъв който да не се връща.

Това че си на 58000 не пречи да се е сдухал. Мисля че разход от 12/100 градско е нормално за 2.0ТС.
                        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Иии баси дебата стана, с 58-те хиляди. Абе може и да съм се объркал, ама не ми се верва, все пак от 9 години съм търговец в София Франс Ауто и всеки ден бая коли ми минават през ръцете и нови и стари. Аз и за това я купих тази Алфа, никога до тогава не съм мислил, че точно 164 ще си купя. И и по десетки белези й личи - има много местенца дребни на пръв поглед, при които износването няма как да се скрие, а и като си съответстват всичките верятността да е на тези километри е над 90%. Виж ако от 250 хил врътнеш на 150 примерно може и да не познаеш, ама 150 на 50 нема как да стане. Но по този въпрос не ми спори, ще я покажа някой път - ще я видите.
                          А за разхода колегата горе е прав - това за 10/100 май си е утопия, на мен и предишната кола ми беше 2.0 и имаше същия разход, а беше по-лека като килограми - Chrysler Neon.
                          164 2.0 T.SPARK '97

Comment

абе нищо не пречи да идеш да и направиш една тънка диагностика. а тва дето талянците са ти го писали хич не го гледай - тия са им тежки краката и не си дробят стотинките за бензин
                            '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                            '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                              абе нищо не пречи да идеш да и направиш една тънка диагностика. а тва дето талянците са ти го писали хич не го гледай - тия са им тежки краката и не си дробят стотинките за бензин
                              Да а ма талянците карат поне с 98 и то истински бензин
                              Тоя бензин тука е пълен боклук и колонките със сигурност удрят 0,5л/10л. ако ще и на ОМВ да зареждаш Моята кола харчеше със същият мотор около 12/100 градско бензин и около 13-14/100 ГАЗ, което е абсолютно нормално, като се има предвид, че не я пържех постоянно.
                              Когато смених само кабели и разхода падна с близо 1л/100 градско и започна да върви много по-добре Като прибавиш и едни нови свещи и може да се закроти на 10,5-11/100 с кротко каране

В крайна сметка си карай колата с кеф
                              sigpic

Comment

Working...
                              X